Frequently asked questions

#demo.question.question1#


#demo.question.question1.answer1#
#demo.question.question2#


#demo.question.question2.answer1#

 1. #demo.question.question2.answer2#
 2. #demo.question.question2.answer3#
 3. #demo.question.question2.answer4#
 4. #demo.question.question2.answer5#
#demo.question.question3#


#demo.question.question3.answer0#

 1. #demo.question.question3.answer1#
 2. #demo.question.question3.answer2#
 3. #demo.question.question3.answer3#
 4. #demo.question.question3.answer4#
 5. #demo.question.question3.answer5#
#demo.question.question4#


#demo.question.question4.answer1#

Frequently asked questions

Kaj pomeni dvojna garancija ?


Z nakupom paketa Garantirani vam zagotavljamo garancijo, da bodo naši učitelji kvalitetno opravili svoje delo. Če konec šolskega leta ne bi dosegli zastavljenih ciljev, vam avtomatsko in brezplačno podaljšamo storitev dokler, niso cilji izpolnjeni (1 mesec - pospešeno). Če še vedno ne bi dosegli ciljev, pa vam vrnemo denar. Brez ugovorov.
Pod kakšnimi pogoji velja garancija ?


Pogoji, ki morajo biti izpolnjeni za garancijo, so sledeči :

 1. Na osnovi trenutnega stanja in znanja se dogovorimo za cilj. Na primer, da se bo ocena pri matematiki dvignila iz trojke na štirico.
 2. Potrebujemo dokument, iz katerega je razvidno, kakšna je bila ocena na začetku sodelovanja in dokument, iz katerega je razvidno, kakšna je bila ocena na koncu šolskega leta. Dokument je lahko skeniran in poslan po mailu. Ti dokumenti se pokažejo samo v primeru, če cilji ne bi bili doseženi.
 3. Vsak mesec je potrebno oddelati dve šolski uri (razen poletnih počitnic). Celo šolsko leto.
 4. Garancija se nanaša na oceno na koncu šolskega leta.
 5. Potrebujemo skenirana preverjanja znanja ( sproti, med šolskim letom ). To omogoča, da se natančno prilagodimo učencu in zahtevam šole. V času sodelovanja opravljamo preverjanja znanja. Če bi se na osnovi rezultatov pokazale večje pomanjkljivosti v znanju, vam bomo predlagali dodatne ure.
Kako obveščate starše ?


Starši dobijo po vsaki dejavnosti poročilo na mail ali SMS, ki zajema : - katera učna snov se je ponavljala, utrjevala - stanje znanja - čas opravljenih ur. Enako ste obveščeni tudi v primeru, če učenec / dijak zaradi kakršnegakoli razloga ne bi imel termina.
Ali lahko prekinem paket ?


Da, lahko, kadarkoli. To lahko vpliva na garancijo. Prosimo, poglejte pogoje za garancijo.
Kaj se zgodi, če otrok zboli ?


V tem primeru vas prosimo, da nam sporočite en dan prej. Zakupljen čas se vam v tem primeru ne zmanjša.
Kaj, če se moj otrok ne ujame z učiteljem ?


V tem primeru vas prosimo, da nas o tem obvestite po mailu. Priskrbeli vam bomo novega učitelja.
Kako vem, da moj otrok potrebuje Učitelja ?


Običajna znamenja so : odlašanje, površno narejene domače naloge, ocene in znanje niso ekvivalentne učenčevim / dijakovim sposobnostim.
Zakaj je storitev Učitelj optimalna rešitev ?


Razlogi so sledeči : 1. Učencu / Dijaku ni potrebno zapuščati domačega delovnega okolja. 2. Učitelj se časovno prilagaja potrebam učenca / dijaka. 3. Učenec / Dijak uporablja Učitelja, ko ga dejansko potrebuje in kolikor ga potrebuje. 4. Zagotavljamo kakovost in nudimo širok spekter predmetov. 5. Imamo prijazne, usposobljene in dosegljive učitelje. Iskreno verjamemo, da lahko vaš otrok doseže zastavljene cilje. 6. Imamo več kot 15 let prakse. 7. Pri delu uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo. 8. Največja možna prilagodljivost.
Kakšne so tehnične zahteve za delo ?


Posebnih tehničnih zahtev ni. Potrebujete računalnik, mobilno napravo, internetno povezavo in mobilni telefon s kamero. Torej vse, kar že imate. Edino, kar je potrebno storiti je, da aktivirate katero od brezplačnih komunikacijskih orodij, kot so na primer SKYPE, VIBER in podobno.
Kaj pomeni izraz 'na zahtevo' ?


Izraz 'na zahtevo' pomeni, da učenec / dijak kontaktira učitelja, ko ga dejansko potrebuje. Na primer, če med učenjem česa ne ve ali ne zna rešiti kakšne naloge in potrebuje hitre odgovore. Na kratko, zaradi enega vprašanja mu ni potrebno poslušati predavanja, ki traja 45 minut. Odgovore na svoja vprašanja dobi takoj.
Kaj je učni načrt ?


Učni načrt je formular, v katerem se nahaja : 1. Dogovorjeni končni cilj. 2. Vmesni mesečni cilji. Služijo nam, da v vsakem trenutku vemo, ali smo na pravi poti ali ne. 3. Dnevnik opravljenega dela.
Kako si rezerviram termin ?


Ko ustvarite račun in si nabavite želeni paket, se vam odpre koledar, v katerem z enostavnim klikanjem določite dan, uro, predmet in učitelja.
Kdo so učitelji ?


Vsi naši učitelji so preverjeni in certificirani. Preden jih vključimo v ekipo, preizkusimo njihovo sposobnost učinkovitega razlaganja snovi preko interneta. Učenci in dijaki, ki sodelujejo pri teh testiranjih, ocenjujejo na konkretnih primerih, kako dobro učitelj razloži snov preko telefona ali interneta. Pri izboru učiteljev smo pozorni na : -pozitivni pristop, -komunikacijske sposobnosti, -empatijo, -strokovnost. Njihovo delo spremljamo s pomočjo programske opreme. Skrbimo za pretok informacij in dobre prakse.
Kako se izvede plačilo storitve ?


Omogočamo različne načine plačil, in sicer : 1. Plačilne kartice Najlažji in najhitrejši način plačila poteka preko interneta. To vam omogoča takojšen pričetek uporabe storitve. Sprejemamo vse plačine kartice, vključno s predplačniško kartico. Potrebno je storiti sledeče : a) Ustvarite svoj uporabniški račun. Kliknite na 'Prijava' . Sistem vas vodi skozi prijavo. b) Kliknite na 'Plačilo' . Sistem se poveže na varno stran banke. Sledite navodilom za plačilo. Koda namena plačila : EDUC Plačilo izobraževanja 2. Valu (Moneta) : Uporabniki operaterjev Telekom in A1 imate Moneto že samodejno vklopljeno. 3. Paypal Priljubljeni način plačila je tudi Paypal. Zanj boste potrebovali uporabniški račun Paypal, ki ga lahko odprete hitro in enostavno. Več o tem se nahaja tukaj. 4. Plačilo z univerzalnim plačilnim nalogom - položnica Plačilo lahko izvedete s položnico na kateremkoli mestu, kjer se lahko plačujejo UPN (banke, Pošta Slovenije, nekatere trgovske verige in trafike). Podatki za izpolnitev UPN Prejemnik : Atriya Ltd Ziherlova ul. 10 1000 Ljubljana TRR : SI56 101000056404622 Kona namena : EDUC Plačilo računa izobraževanje Potrjen UPN odrezek nam lahko pošljete na naš email. Storitev bo tako aktivirana še pred prejemom nakazila.
Kaj se zgodi po izvedenem plačilu ?


Po izvedenem plačilu boste na vaš email prejeli obvestilo o aktivaciji. Ta vam omogoča uporabo storitve. Pri plačilu preko interneta ali mobilnega telefona, se storitev aktivira približno v roku pet minut.
Ali lahko ocenjujem učitelja in njegovo delo?


Seveda. Hvaležni vam bomo za vsako vašo povratno informacijo in mnenje. Ocenjevanje poteka anonimno. Veseli bomo vašega emaila ali pa za oceno kliknite na katerega od "emoji-jev".
Ali bom vedno imel istega učitelja ? Ali ga lahko vmes zamenjam ?


Med letom se lahko zaradi različnih razlogov (bolezni in podobno) zgodi, da boste imeli drugega učitelja. Ne skrbite, vaše delo je arhivirano in ne bo moteno. V primeru, če bi se učitelj zamenjal in z njim ne bi bili zadovoljni, boste lahko kadarkoli izbrali drugega.
Kako vem, koliko zakupljenega časa mi je še preostalo ?


Sistem avtomatsko beleži čas, ki ste ga porabili za vsako razlago in ga odšteva od zakupljenega. Točne evidence se nahajajo na vašem profilu.
Moj otrok ima popravni izpit. Ali mu storitev pomaga ?


V primeru popravnih izpitov vam svetujemo, da izberete enega od naših inštruktorjev. Online storitev Učitelj vam v takem primeru koristi kot podpora pri pripravah.
Ali učitelj istočasno dela le z menoj ?


Da. Učitelj dela ena na ena. Istočasno samo z vami.
Ali dobim učitelja takoj ?


Imamo preko šestindvajset usposobljenih učiteljev, zato je dostop do njih v 95% primerih praktično takoj. Če učitelj ne bi bil dostopen takoj, dobite obvestilo, kdaj bo prvi dostopen. Lahko si tudi rezervirate svoj termin (ura, dan).
Kakšno korist ima moj otrok od storitve Učitelj ?


Vaš otrok bo imel sledeče koristi : 1. Dobil bo hitro in jasno razlago. 2. Ker mu je učitelj stalno na voljo, bo imel boljše znanje. 3. Porabil bo manj časa za iskanje odgovorov. 4. Znanje bo bolj utrjeno. 5. Ob vpisu na SŠ ali fakulteto bo imel boljše znanje in s tem več možnosti za vpis na želeno šolo. 6. Boljša samoorganizacija. 7. Boljše delovne navade.

Kako do želene šolske ocene z Učiteljem ?

Temeljni razlog nerazumevanja šolske snovi je v večini primerov posledica komunikacije, ki ni prilagojena posameznemu učencu oziroma dijaku.  Če k temu dodamo odlašanje ( kampanjsko učenje ), se priložnost za dobro oceno zlahka izmuzne.

 

Večinoma je vse, kar učenec  potrebuje, samo  jasen odgovor na vprašanje, ko se mu le-to pojavi. Mi vam zagotavljamo stalen dostop do učitelja od doma, ki bo poskrbel za jasne, sprotne razlage in če želite tudi za sprotno domače učenje. Po dogovoru vas lahko sproti obveščamo o znanju in za to tudi jamčimo

 

Kako to zagotavljamo ?

Sodobna tehnologija omogoča enostavno komunikacijo med učiteljem in učencem, neodvisno od razdalje.  Z razlago snovi preko interneta in telefona se ukvarjamo že več kot 15 let.

Metoda

Na osnovi praktičnih izkušenj smo z leti razvili  metodo dela, ki omogoča zanesljivo ugotavljanje neznanja (po domače "lukenj v znanju"), učinkovito razlago in zagotavlja, da lahko učenec samostojno nadaljuje z učenjem.

 

Naša metoda temelji na komunikacijskih veščinah in empatiji. Učitelj  prilagaja svojo komunikacijo posamezniku in tako doseže prenos znanja. Pri delu uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo in programsko opremo, ki omogoča učenje na daljavo. Uporabljamo programska orodja, ki temeljijo na umetni inteligenci.

 

Pomembne lastnosti učitelja so: empatija, prilagodljivost, strokovno znanje in zmožnost motiviranja.

Bistvo našega dela je uspeh najstnika, zato se osredotočamo le na določeno število uporabnikov.

Inštruktor ali online učitelj ?

Zadnjih 15 let se ukvarjamo z nudenjem klasičnih inštrukcij in z online učenjem. Odlašanje pri učenju povzroča ‘’luknje v znanju”, kar se odraža v slabšem znanju in slabših ocenah, kot bi lahko bile. Pri tem se posledično pojavlja tudi stres. Online učitelj sproti odpravlja neznanje, omogoča hitrejše učenje in pomembno pripomore k doseganju želenih ocen. Na osnovi naših izkušenj priporočamo inštrukorja v primeru, ko se učenec trudi za pozitivno oceno, ali pa ima popravni izpit.

 

Več o prednostih online učenja lahko preberete tukaj.

Največ težav pri matematiki in angleščini

Učenci imajo raznolika vprašanja, določene teme pa se ponavljajo. »Pri matematiki so to linearna funkcija, sorazmerje, podobnosti, sistem linearnih enačb, integrali.

 

Pri kemiji delajo šolarjem težave redoks enačbe, alkoholi, popolno gorenje, funkcionalne skupine, kemijske vezi, pri angleščini pa govorne predstavitve, razlikovanje med posameznimi časovnimi oblikami, trpnik in učenje nepravilnih glagolov.

 

Pri maternem jeziku so to odvisniki, sklanjatve samostalnikov, govorne predstavitve in zemljepisna lastna imena, pri nemščini skloni, pri fiziki pa elektrika, električni tok, tlak, energija in pospešeno gibanje, merjenje temperature, izračun specifične toplote in določanje agregatnega stanja.«

Pogosta vprašanja in odgovori

Kaj pomeni dvojna garancija ?


Z nakupom paketa Garantirani vam zagotavljamo garancijo, da bodo naši učitelji kvalitetno opravili svoje delo. Če konec šolskega leta ne bi dosegli zastavljenih ciljev, vam avtomatsko in brezplačno podaljšamo storitev dokler, niso cilji izpolnjeni (1 mesec - pospešeno). Če še vedno ne bi dosegli ciljev, pa vam vrnemo denar. Brez ugovorov.
Pod kakšnimi pogoji velja garancija ?


Pogoji, ki morajo biti izpolnjeni za garancijo, so sledeči :

 1. Na osnovi trenutnega stanja in znanja se dogovorimo za cilj. Na primer, da se bo ocena pri matematiki dvignila iz trojke na štirico.
 2. Potrebujemo dokument, iz katerega je razvidno, kakšna je bila ocena na začetku sodelovanja in dokument, iz katerega je razvidno, kakšna je bila ocena na koncu šolskega leta. Dokument je lahko skeniran in poslan po mailu. Ti dokumenti se pokažejo samo v primeru, če cilji ne bi bili doseženi.
 3. Vsak mesec je potrebno oddelati dve šolski uri (razen poletnih počitnic). Celo šolsko leto.
 4. Garancija se nanaša na oceno na koncu šolskega leta.
 5. Potrebujemo skenirana preverjanja znanja ( sproti, med šolskim letom ). To omogoča, da se natančno prilagodimo učencu in zahtevam šole. V času sodelovanja opravljamo preverjanja znanja. Če bi se na osnovi rezultatov pokazale večje pomanjkljivosti v znanju, vam bomo predlagali dodatne ure.
Kako obveščate starše ?


Starši dobijo po vsaki dejavnosti poročilo na mail ali SMS, ki zajema : - katera učna snov se je ponavljala, utrjevala - stanje znanja - čas opravljenih ur. Enako ste obveščeni tudi v primeru, če učenec / dijak zaradi kakršnegakoli razloga ne bi imel termina.
Ali lahko prekinem paket ?


Da, lahko, kadarkoli. To lahko vpliva na garancijo. Prosimo, poglejte pogoje za garancijo.
Kaj se zgodi, če otrok zboli ?


V tem primeru vas prosimo, da nam sporočite en dan prej. Zakupljen čas se vam v tem primeru ne zmanjša.
Kaj, če se moj otrok ne ujame z učiteljem ?


V tem primeru vas prosimo, da nas o tem obvestite po mailu. Priskrbeli vam bomo novega učitelja.
Kako vem, da moj otrok potrebuje Učitelja ?


Običajna znamenja so : odlašanje, površno narejene domače naloge, ocene in znanje niso ekvivalentne učenčevim / dijakovim sposobnostim.
Zakaj je storitev Učitelj optimalna rešitev ?


Razlogi so sledeči : 1. Učencu / Dijaku ni potrebno zapuščati domačega delovnega okolja. 2. Učitelj se časovno prilagaja potrebam učenca / dijaka. 3. Učenec / Dijak uporablja Učitelja, ko ga dejansko potrebuje in kolikor ga potrebuje. 4. Zagotavljamo kakovost in nudimo širok spekter predmetov. 5. Imamo prijazne, usposobljene in dosegljive učitelje. Iskreno verjamemo, da lahko vaš otrok doseže zastavljene cilje. 6. Imamo več kot 15 let prakse. 7. Pri delu uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo. 8. Največja možna prilagodljivost.
Kakšne so tehnične zahteve za delo ?


Posebnih tehničnih zahtev ni. Potrebujete računalnik, mobilno napravo, internetno povezavo in mobilni telefon s kamero. Torej vse, kar že imate. Edino, kar je potrebno storiti je, da aktivirate katero od brezplačnih komunikacijskih orodij, kot so na primer SKYPE, VIBER in podobno.
Kaj pomeni izraz 'na zahtevo' ?


Izraz 'na zahtevo' pomeni, da učenec / dijak kontaktira učitelja, ko ga dejansko potrebuje. Na primer, če med učenjem česa ne ve ali ne zna rešiti kakšne naloge in potrebuje hitre odgovore. Na kratko, zaradi enega vprašanja mu ni potrebno poslušati predavanja, ki traja 45 minut. Odgovore na svoja vprašanja dobi takoj.
Kaj je učni načrt ?


Učni načrt je formular, v katerem se nahaja : 1. Dogovorjeni končni cilj. 2. Vmesni mesečni cilji. Služijo nam, da v vsakem trenutku vemo, ali smo na pravi poti ali ne. 3. Dnevnik opravljenega dela.
Kako si rezerviram termin ?


Ko ustvarite račun in si nabavite želeni paket, se vam odpre koledar, v katerem z enostavnim klikanjem določite dan, uro, predmet in učitelja.
Kdo so učitelji ?


Vsi naši učitelji so preverjeni in certificirani. Preden jih vključimo v ekipo, preizkusimo njihovo sposobnost učinkovitega razlaganja snovi preko interneta. Učenci in dijaki, ki sodelujejo pri teh testiranjih, ocenjujejo na konkretnih primerih, kako dobro učitelj razloži snov preko telefona ali interneta. Pri izboru učiteljev smo pozorni na : -pozitivni pristop, -komunikacijske sposobnosti, -empatijo, -strokovnost. Njihovo delo spremljamo s pomočjo programske opreme. Skrbimo za pretok informacij in dobre prakse.
Kako se izvede plačilo storitve ?


Omogočamo različne načine plačil, in sicer : 1. Plačilne kartice Najlažji in najhitrejši način plačila poteka preko interneta. To vam omogoča takojšen pričetek uporabe storitve. Sprejemamo vse plačine kartice, vključno s predplačniško kartico. Potrebno je storiti sledeče : a) Ustvarite svoj uporabniški račun. Kliknite na 'Prijava' . Sistem vas vodi skozi prijavo. b) Kliknite na 'Plačilo' . Sistem se poveže na varno stran banke. Sledite navodilom za plačilo. Koda namena plačila : EDUC Plačilo izobraževanja 2. Valu (Moneta) : Uporabniki operaterjev Telekom in A1 imate Moneto že samodejno vklopljeno. 3. Paypal Priljubljeni način plačila je tudi Paypal. Zanj boste potrebovali uporabniški račun Paypal, ki ga lahko odprete hitro in enostavno. Več o tem se nahaja tukaj. 4. Plačilo z univerzalnim plačilnim nalogom - položnica Plačilo lahko izvedete s položnico na kateremkoli mestu, kjer se lahko plačujejo UPN (banke, Pošta Slovenije, nekatere trgovske verige in trafike). Podatki za izpolnitev UPN Prejemnik : Atriya Ltd Ziherlova ul. 10 1000 Ljubljana TRR : SI56 101000056404622 Kona namena : EDUC Plačilo računa izobraževanje Potrjen UPN odrezek nam lahko pošljete na naš email. Storitev bo tako aktivirana še pred prejemom nakazila.
Kaj se zgodi po izvedenem plačilu ?


Po izvedenem plačilu boste na vaš email prejeli obvestilo o aktivaciji. Ta vam omogoča uporabo storitve. Pri plačilu preko interneta ali mobilnega telefona, se storitev aktivira približno v roku pet minut.
Ali lahko ocenjujem učitelja in njegovo delo?


Seveda. Hvaležni vam bomo za vsako vašo povratno informacijo in mnenje. Ocenjevanje poteka anonimno. Veseli bomo vašega emaila ali pa za oceno kliknite na katerega od "emoji-jev".
Ali bom vedno imel istega učitelja ? Ali ga lahko vmes zamenjam ?


Med letom se lahko zaradi različnih razlogov (bolezni in podobno) zgodi, da boste imeli drugega učitelja. Ne skrbite, vaše delo je arhivirano in ne bo moteno. V primeru, če bi se učitelj zamenjal in z njim ne bi bili zadovoljni, boste lahko kadarkoli izbrali drugega.
Kako vem, koliko zakupljenega časa mi je še preostalo ?


Sistem avtomatsko beleži čas, ki ste ga porabili za vsako razlago in ga odšteva od zakupljenega. Točne evidence se nahajajo na vašem profilu.
Moj otrok ima popravni izpit. Ali mu storitev pomaga ?


V primeru popravnih izpitov vam svetujemo, da izberete enega od naših inštruktorjev. Online storitev Učitelj vam v takem primeru koristi kot podpora pri pripravah.
Ali učitelj istočasno dela le z menoj ?


Da. Učitelj dela ena na ena. Istočasno samo z vami.
Ali dobim učitelja takoj ?


Imamo preko šestindvajset usposobljenih učiteljev, zato je dostop do njih v 95% primerih praktično takoj. Če učitelj ne bi bil dostopen takoj, dobite obvestilo, kdaj bo prvi dostopen. Lahko si tudi rezervirate svoj termin (ura, dan).
Kakšno korist ima moj otrok od storitve Učitelj ?


Vaš otrok bo imel sledeče koristi : 1. Dobil bo hitro in jasno razlago. 2. Ker mu je učitelj stalno na voljo, bo imel boljše znanje. 3. Porabil bo manj časa za iskanje odgovorov. 4. Znanje bo bolj utrjeno. 5. Ob vpisu na SŠ ali fakulteto bo imel boljše znanje in s tem več možnosti za vpis na želeno šolo. 6. Boljša samoorganizacija. 7. Boljše delovne navade.

 
 
Pomoč uporabnikom
Kako vam lahko pomagamo?
arrow&v

Ekipa Učitelji & Pedagogi

© 2020 Ekipa Učitelji & Pedagogi